چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۰۳

مراحل انجام ايمپلنت دندان

۶۸ بازديد

ايم‍‍‍پلنت دندان

همانطور كه حتما مي دانيد ايمپلنت هاي دندان يك از راه حل هاي جايگزين كردن دندان هاي از دست رفته يا پوسيده به حساب مي آيند. اين روش كه يكي از جديد ترين راه هاي درماني در عرصه دندان پزشكي است ، با استفاده از آن ، لبخند از دست رفته افراد به آن ها باز مي گردد. حال با هم بررسي موارد و جنبه هاي مختلف آن مي پردازيم.

مراحل انجام ايمپلنت دندان

نخست براي تشخيص اينكه آيا ايمپلنت دندان براي شخص بي خطر است و يا راه بهتري براي جايگزيني آن وجود دارد ، بايد به يك مركز تخصصي ايمپلنت دندان مراجعه و با يك متخصص ايمپلنت مشاوره كرد. پس از انجام آزمايشات لازم و عكسبرداري و راديولوژي از دهان و دندان ها ، در صورت نياز به ايمپلنت متخصص روزي را براي انجام عمل هماهنگ مي كند. اين نكته را در نظر داشته باشيد كه در صورت وجود دندان پوسيده ابتدا لازم است كه آن دندان كشيده شود. در روز مراجعه براي عمل در ابتدا با بي حسي موضعي منطقه تحت عمل را بي حس كرده و سپس اقدام به كاشت پايه ايمپلنت مي كنيم. در مرحله اول بايد سوراخي بر روي استخوان فك ايجاد كنيم تا مكان مناسبي براي قرار گيري فيكسچر يا همان پايه فراهم شود. پس برشي بر روي سطح لثه مي دهيم تا دسترسي به استخوان فك مهيا شود. بعد از دسترسي با استفاده از مته سوراخي بر روي استخوان ايجاد مي كنيم. اين سوراخ بايد به اندازه مناسب باشد كه فيكسچر در آن چفت شود. بنابراين نبايد زياد تنگ يا گشاد شود. پس از قرار دادن پايه حال نياز است كه مدتي به استخوان فك استراحت داد كه در طول اين مدت با پايه پيوند برقرار نمايد و همانند يك ريشه دندان طبيعي آن را در بر بگيرد. نكته ديگر اين است كه در طول اين مدت روكش يا همان تاج دندان بايد در لابراتور ساخته شود. اين روكش دقيقاً متناسب با دندان هاي طبيعي هر فرد تهيه و توليد مي شود. بنابراين همان مدت چند ماهي كه استخوان فك فرد به استراحت مشغول است اين روكش نيز ساخته مي شود.

پس از مراجعه مجدد حال بايد به سراغ بقيه روند كاشت برويم. ابتدا جراح از برقراري پيوند ميان استخوان و پايه اطمينان حاصل مي كند و اگر شرايط مهيا بود به سراغ قرار دادن اباتمنت يا همان رابط ايمپلنت بر روي پايه مي رويم. براي اين كار بايد دوباره برشي بر روي لثه و دقيقاً در همان نقطه قبلي زده شود تا دوباره دسترسي به پايه فراهم شود. سپس اباتمنت را كه همانند پيچ در داخل فيكسچر چفت مي شود در جايش قرار مي دهيم. پس از آن مي توان لثه را بخيه زد. با اين كار سر گرد اباتمنت كه محل قرارگيري روكش خواهد بود خارج از لثه باقي خواهد ماند. اكنون مرحله نهايي فرا مي رسد و زمان قرارگيري تاج دندان بر روي اباتمنت است. پس از قرار گيري آن كار تمام است.

پس از انجام عمل نكات ايمني و مراقبتي را از جراح دريافت خواهيد كرد كه در صورتي كه مي خواهيد دندان هايتان عمر بالايي داشته باشند ، حتماً بايد آن ها را رعايت كنيد.

برند هاي ايمپلنت

ايمپلنت دندان ، شامل برند هاي متفاوتي مي باشد. اين برند هاي توسط كارخانه هاي متفاوت و توسط كشور هاي متفاوتي ساخته مي شوند . اين ايمپلنت اكثرا در كشور هاي سوئيس ، كره اي ، المان ، فرانسه و آمريكايي ساخته مي شوند . براي آشنايي با تمام اين برند ها به لينك زير مراجعه كنيد .

انواع برند ايمپلنت دندان

مزاياي ايمپلنت دندان

jcfr_f4.jpg

به نقل از شفقنا، حال كه ريز به ريز جز‌‌ئيات ايمپلنت دندان را برايتان توضيح دادم به سراغ ذكر مزاياي فوق العاده آن مي رويم :

?ظاهر زيبا :‌همانطور كه بالاتر توضيح داده شد تاج ايمپلنت در لابراتور و تا حد امكان مشابه ساير دندان هاي طبيعي فرد ساخته مي شود. بنابراين وقتي در داخل دهان قرار مي گيرد بسيار طبيعي جلوه مي كند و لبخند فرد را به او باز ميگرداند.

?- مقاومت بالا : بر خلاف دندان هاي مصنوعي يا ساير روش هاي جايگزيني دندان ايمپلنت دندان بسيار مقاوم است. زيرا پايه آن همانند ساير دندان هاي طبيعي مانند ريشه با استخوان فك پيوند برقرار مي كند.

?- بهبود وضعيت جويدن و تكلم : براي افرادي كه از دندان هاي مصنوعي استفاده مي كنند اين نكته بسيار بارز است كه صحبت و جويدن غذا به علت لق زدن دندان مصنوعي هميشه با مشكل برايشان رو به رو بوده است و شايد باعث خجالتشان مي شده است. اما ايمپلنت دندان از آنجايي كه كاملاً سفت و محكم است ، همانند ساير دندان هاي طبيعي فرد عمل مي كند و مي توان بهترين بهره را از آن برد.

معايب ايمپلنت دندان

در كنار ساير موارد ذكر شده يكي دو نكته شايد در مورد معايب ايمپلنت قابل ذكر باشد :

?هزينه بالا : ايمپلنت دندان به علت تمام مزايايي كه در بالا ذكر شد هزينه اي بيشتر از ساير روش هاي جايگزيني دندان دارد كه شايد براي همه افراد مقدور نباشد.

?- طولاني بودن مدت عمل : همانطور كه در بالا عنوان شد در ميان عمل بايد چند ماهي به استخوان فك استراحت داد تا به خوبي با فيكسچر كار گذاشته شده پيوند برقرار كند. بنابراين براي افرادي كه عجله دارند تا هر چه زودتر به دندان مورد نظر خود برسند شايد چندان مناسب نباشد اما در اين مورد هم روش هاي جايگزيني مانند ايمپلنت فوري وجود دارد كه براي آن مي توانيد با متخصص مربوطه مشاوره داشته باشيد.

مراقبت هاي پس از انجام ايمپلنت دندان

براي مراقبت از ايمپلنت دندان اين نكته را بايد در نظر داشته باشيد كه مراقبت تنها مربوط به روز هاي ابتدايي نمي باشد و بايد در دراز مدت نيز نظافت و بهداشت ايمپلنت و ساير دندان ها را رعايت كنيد نا طول عمر آن ها را بالاتر ببريد. نكات مهم در مورد روز هاي ابتدايي استفاده از مواد غذايي نرم مانند سوپ و فرني است تا زخم ها زودتر التيام يابند. همچنين بايد مراقب باشيد كه تحت فشار قرار نگيرند.

در دراز مدت نيز بايد مسواك روزانه و نخ دندان و استفاده از دهان شويه را هميشه انجام دهيد و در صورت امكان آن ها را نزد متخصص شست و شو دهيد.

قيمت ايمپلنت دندان

براي اطلاع از قيمت ايمپلنت دندان ، مي توانيد به لينك زير مراجعه كنيد .

هزينه ايمپلنت

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.